Een website succesvol lanceren?

Een website succesvol lanceren?

Het ontwikkelen van een nieuwe website is een enorme opgave en neemt veel tijd in beslag. Je nieuwe website is eindelijk klaar voor lancering, maar wat zijn de laatste stappen voor een succesvolle live-gang? Wij geven je enkele tips die je kunt gebruiken als laatste kwaliteitscontrole voordat je website live gaat.

 

Tip 1. Prik een datum voor de lancering

De eerste stap is om een datum te prikken wanneer je je website gaat lanceren. Zodra je de datum hebt gekozen, zorg er dan voor dat deze bij je gehele team bekend is. Mochten er zich problemen voordoen op de dag van lancering, kunnen die direct verholpen worden.

 

Tip 2. Zoekmachine optimalisatie (SEO) implementeren

Je wilt dat je website gemakkelijk gevonden gaat worden, door potentiële bezoekers. Het is dus van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je website SEO geoptimaliseerd is.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle meta-omschrijvingen, keywords, title tags ingevuld zijn en dat alle linkjes op je website werken. Zijn ze veranderd? Stel dan een re-direct in naar de nieuwe URL.

 

Tip 3. Testen, testen en nogmaals testen

Nu de lanceringsdatum nadert, is het tijd om ervoor te zorgen dat alles naar behoren/perfect werkt. Zorg ervoor dat alles qua teksten gecontroleerd is en dat alle woorden correct gespeld zijn. Test daarnaast alle formulieren en interne/externe links om ervoor te zorgen dat er zich geen problemen voordoen na de lancering.

 

Tip 4. Laat je website testen door een vreemde

Een van de belangrijkste tips die we kunnen geven is om je website door iemand anders te laten testen. Vaak zal een “vreemde” eerder tegen bugs aanlopen dan jij. Hoogstwaarschijnlijk zal iemand die voor de eerste keer naar je website kijkt met positieve feedback terugkomen en fouten uit je website halen.

 

Tip 5. Maak gebruik van een SSL-certificaat

De meeste websites zijn beveiligd met een SSL-certificaat, helaas wordt dit soms nog weleens vergeten. Zowel voor Google als voor je bezoekers is het van essentieel belang dat je website gebruik maakt van het beveiligingsprotocol “HTTPS”. Zo is alle communicatie via je website versleuteld waardoor niemand gevoelige gegevens in handen krijgt. 

 

Tip 6. Maak gebruik van Google Analytics

Meten is weten. Met Google Analytics krijg je direct inzicht in het gedrag van jouw website bezoekers. Zo kom je er bijvoorbeeld achter welke pagina’s het meest bezocht worden of hoelang bezoekers op je website blijven hangen. Met die informatie kan je je website verder optimaliseren en de website-ervaring verbeteren.

 

Tip 7. Kies voor betrouwbare webhosting

Het is belangrijk dat je website altijd bereikbaar is. Mocht dat niet het geval zijn loop je veel bezoekers mis. Met betrouwbare webhosting voorkom je dit probleem. Wij bieden betrouwbare webhosting aan, met een up-time van 99,9%.

 

Tip 8. Zet een strategie op voor de toekomst

De lancering van je nieuwe website is nog maar het begin. Hoe mooi je site ook is, zonder een duidelijke strategie zal het geen succes worden.

Het is van belang dat je website regelmatig geüpdatet wordt met nieuwe content, eventuele aanpassingen in het ontwerp gemaakt worden en dat je website goed beheerd wordt qua software updates. 

We don’t promise mountains, we move them.

Let's get in touch

Neem contact op